Tranquility

 

Zavod za laboratorijsku dijagnostiku BIOTEST  Vam nudi mogućnost testiranja prenatalnim testom pod nazivom „Tranquility“, švajcarske kompanije Genoma, koji je najprecizniji neinvanzivni prenatalni test u Evropi. Glavna prednost ovog testa je mogućnost da se već od 10. nedelje trudnoće sa  veoma visokom preciznošču proceni prisustvo najčešćih hromozomskih anomalija fetusa, bez potrebe za amniocentezom u slučaju negativnog rezultata testa.

Tranquility je jednostavan,  visoko senzitivan (99.9%), CE-IVD sertifikovan, najkompletniji neinvazivni prenatalni test za rano otkrivanje  hromozomskih anomalija ploda kao što su Daunov, Edvardsov, Patauov, Tarnerov, Klineferterov i Jakobsov sindrom, najčešće mikrodelecije, kao i pola bebe na zahtev roditelja. Već od 10. nedelje jednoplodne trudnoće, a od 12. kod višeplodnih trudnoća, neinvazivnom metodom dolazi se do brzih i preciznih rezultata. Analizom slobodne fetalne DNK iz samo nekoliko mililitara majčine krvi u našoj vrhunskoj laboratoriji u Ženevi, dobijaju se najprecizniji rezultati u roku od samo  5 radnih dana.  Na ovaj način, u slučaju negativnog rezultata, Tranquility test će omogućiti da se izbegne nepotrebna amniocenteza, postupak koji nosi rizik od pobačaja od 0.5-2%. Ukoliko je rezultat testa pozitivan, mora se ipak preduzeti invazivni postupak utvrđivanja dijagnoze amniocentezom ili biopsijom horionskih resica. 

 

Tranquility® test je proizvod kompanije GENOMA S.A. koja se u okviru ESPERITE Grupe bavi genetskim testiranjima, dijagnostikom i istraživanjem u oblasti prediktivne medicine. GENOMA genetska platforma za kliničku dijagnostiku, vredna više miliona dolara, je najveća u Evropi. Visoko efikasna platforma za tehnologiju sekvenciranja sledeće generacije (NGS) u ovom trenutku osposobljena je za obradu 75.000 uzoraka godišnje. 2015. godina označava početak nove ere za personalizovanu medicinu. ESPERITE je lider u ovim promenama i uskoro će objaviti lansiranje novih genetskih testova. 

 

Tranquility® test odlikuje: 

 

 - Visoka senzitivnost > 99.9%  – što znači da je Tranquility test u velikom procentu u stanju da izbegne lažno negativne rezultate. To se dešava kada test da negativan rezultat (poremećaj nije pronađen), dok beba u stvari ima zabeleženi poremećaj. Kod standardnih skining testova senzitivnost je 70-80%. 

 

 - Visoka specifičnost > 99.9%  - što predstavlja mogućnost izbegavanja lažno pozitivnih rezultata. To može dovesti do nepotrebnog i rizičnog obavljanja amniocenteze, iako beba nema nikakav poremećaj. 

 

 - Najbrži rezultati - kompanija Genoma poseduje najnapredniju tehnologiju u svojoj laboratoriji u Ženevi,  što znači da će rezultati biti gotovi u roku od 5 radnih dana od prijema u laboratoriju (osim kada su potrebne dodatne analize).